Kotlety z selera

Kotlety z selera
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Z selera kotlety…przepyszne <3 Warzywne, aromatyczne, łatwe w przygotowaniu <3

Składniki

  • 1 seler korzeniowy średniej wielkości
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • mąka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry i gotujemy w warzywnym rosole.
    Następnie odcedzamy, studzimy.
    Plastry selera obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (8)

Maudie 21 grudnia 2017
Kotlety z selera są przepyszne.Moje smaki:)
Dolcevita-in-my-kitchen 22 grudnia 2017
Genialny przepis, kotlety z selera, czyli jak uwiesc kobiete ;-) Pycha :-)
Docherro 22 grudnia 2017
Prze..prze...przepyszne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 seler korzeniowy średniej wielkości
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • mąka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Składniki