Kotlety z ryżu.

Kotlety z ryżu.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Soczyste w środku,chrupiące na zewnątrz..poprostu pyszne :) Idealne jako dodatek do dania głównego,lub jako samodzielne danie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż płuczę i gotuje według zaleceń producenta.

    Pozostawiam do wystudzenia.

  2. Cebulkę obieram,kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na złoto na 2 łyżkach oleju.

  3. Gdy ryż jest już ostudzony ale nadal ciepły,dodaję do niego podsmażoną cebulkę,serek topiony,3 łyżki bułki tartej,łyżeczkę curry(chyba że lubicie więcej :) ) sól,pieprz,posiekaną łyżeczkę koperku i jedno jajko.

  4. Łącze składniki ręką na jednolitą masę.

  5. Formuje małe kotleciki,obtaczam każdy w bułce tartej,smażę na dobrze rozgrzanym oleju bądź smalcu na złoty kolor.

    Smacznego ! :)

Komentarze do przepisu (2)

Facet_w_kuchni 21 sierpnia 2017
Ryż lubię bez mała pod każdą postacią :-)
Nie jest to, co prawda dietetyczne danie ale interesujące. Kupuję ;-)
StysiaZgarami 21 sierpnia 2017
Bardzo się cieszę ;)
Składniki
Składniki