Kotlety z piersi z kurczaka w mojej marynacie

Kotlety z piersi z kurczaka w mojej marynacie
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agatasur
Bardzo chrupiące kotleciki :)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2 szt.
  • jajko, 2 szt.
  • Bułka tarta
  • MARYNATA:
  • sól, pieprz, przecier pomidorowy, carry, oregano
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Piersi myjemy, czyścimy, tłuczemy, doprawiamy solą, pieprzem, nacieramy przecierem pomidorowym, posypujemy oregano. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.

  2. Panierujemy: w bułce, w jajku, w bułce, w jajku, w bułce.

  3. Smażymy na rumiany kolor.

Komentarze do przepisu (4)

wz31 16 kwietnia 2010
Więcej panierki niż mięsa.Ja lubię więcej mięsa, a mniej panierki.
Konto usunięte 07 lipca 2010
bardzo apetycznie wyglądają Twoje kotlety - nie rozumiem komentarza wz31.
panierka jest pyszna a wiesz można... Czytaj całość »
bardzo apetycznie wyglądają Twoje kotlety - nie rozumiem komentarza wz31.
panierka jest pyszna a wiesz można ubić białko a wtedy panierka jest bardzo puszysta...pychaaaaa
Konto usunięte 08 lutego 2011
widzę tu samą panierkę ,a kto tak panieruje po 2 x ,chyba ty dla swojego chłopaka ,mięsa nie widac za to sama... Czytaj całość »
widzę tu samą panierkę ,a kto tak panieruje po 2 x ,chyba ty dla swojego chłopaka ,mięsa nie widac za to sama buła !!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • piersi z kurczaka, 2 szt.
  • jajko, 2 szt.
  • Bułka tarta
  • MARYNATA:
  • sól, pieprz, przecier pomidorowy, carry, oregano
  • olej do smażenia
Składniki