Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i co najważniejsze bardzo smaczne kotlety
Tłuczek do mięsa
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Podwójną pierś z kurczaka kroję na pół, a później w poprzek (wyjdą 4 kotlety). Kotlety lekko rozbijam tłuczkiem, a następnie solę i pieprzę z obu stron.
Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju. Kotlety panieruję w mące, jajku, a następnie bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju 4 minuty z jednej strony, a następnie przekładam na drugą stronę i także smażę 4 minuty z drugiej strony. Kotlety podaję z ziemniakami i surówką. Smacznego!