Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się zwykłe kotlety? A może chcecie spróbować czegoś nowego? Ta propozycja jest dla Was. Soczyste kotlety otulone aksamitnym ciastem.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1768
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 257
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1768
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 257
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony. Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko, roztrzepujemy. Dodajemy wodę, następnie mąkę, sól i dokładnie mieszamy. Następnie kotlety zanurzamy w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.