Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące kotlety z piersi kurczaka panierowane w jajku i mące smażone na maśle klarowanym.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Piersi opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół i lekko rozbij, posyp solą, pieprzem i przyprawami z obu stron, odstaw na godzinę.
Do jednej miski wbij jajka i roztrzep, do drugiej wsyp mąkę. Masło klarowane rozgrzej na patelni, piersi panieruj w roztrzepanym jajku i obtaczaj w mące. Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym na wolnym ogniu na rumiano.
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.