kotlety z pieczarek

kotlety z pieczarek
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewaaa
Takie szybkie, tanie, proste, a jakie pyszne. Porcja na około 9 sztuk.

Składniki

  • 600 gramów pieczarek
  • 3 - 4 ugotowane na twardo jaja
  • 1 duża lub dwie małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 surowe jajo
  • 3 - 4 szczypty soli
  • 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2,5 łyżki tartej bułki
  • dodatkowo: 1/3 szklanki tartej bułki do obtoczenia

Przygotowanie

  1. Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w około 1 cm kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, wrzucić posiekaną cebulę i smażyć dalej do zeszklenia tej ostatniej.
    Grzybki i cebulkę odsączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki, wystudzić.
    Ugotowane na twardo jaja posiekać, połączyć z pieczarkami, dodać przyprawy, zmiażdżony czosnek, wbić jajo, dodać tartą bułkę, wszystko dokładnie wymieszać.
    Smażyć niewielkie kotlety na oleju, z obu stron. Odsączać z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 20 listopada 2014
Wyglądają apetycznie :)
BEATA1978 20 listopada 2014
Mniam :)
renka 21 listopada 2014
Uwielbiam je -)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600 gramów pieczarek
  • 3 - 4 ugotowane na twardo jaja
  • 1 duża lub dwie małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 surowe jajo
  • 3 - 4 szczypty soli
  • 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2,5 łyżki tartej bułki
  • dodatkowo: 1/3 szklanki tartej bułki do obtoczenia
Składniki