Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Wieki temu, dokładnie w ubiegłym tysiącleciu, zajadano się wybornymi kotletami z mortadeli. „Wszedliśmy” w posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią zrobić.

Składniki

  • 150 g mortadeli
  • 2 plastry sera salami
  • 5 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 5 łyżek panierki panko (opcjonalnie bułka tarta)

Przygotowanie

  1. Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami.
    Obtaczamy kolejno
    Mąka
    Jajko
    Bułka tarta lub tak jak u nas panierka panko.
    Smażymy na rumiano.

Komentarze do przepisu (2)

Fram 31 maja
przekleństwo mojego przedszkola ;-)
GREGORHSPEED 31 maja
:P
Składniki
  • 150 g mortadeli
  • 2 plastry sera salami
  • 5 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 5 łyżek panierki panko (opcjonalnie bułka tarta)
Składniki