Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Pyszne, szybkie i proste.

Składniki

  • 50-70 dag mortadeli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu (u mnie ze słoiczka)
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mortadele kroimy w plastry, które obtaczamy w mące.

  2. Jajka roztrzepujemy z majonezem oraz chrzanem doprawiając solą i pieprzem.

  3. Obtoczone w mące plastry mortadeli maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

  4. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

  5. Kotleciki podajemy zaraz po usmażeniu z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

  6. ;-D

  7. ;-)))

Komentarze do przepisu (19)

KulinarnaChwila 30 maja 2019
Kiedyś się robiło, pyszne
SlodkoSlodka83 30 maja 2019
Wieki nie jadłam :-) Pycha
slodkisentyment 30 maja 2019
Ło matulu, to dopiero dzieciństwo!!! Pamiętam z domu, mówiliśmy na to oszukane schabowe :):):) Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 50-70 dag mortadeli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu (u mnie ze słoiczka)
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki