Kotlety z manny

Kotlety z manny
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Grynia
Bardzo smaczne, coś innego niż tradycyjne kotlety z mięsem. Jadłam je u Mamy i bardzo mi posmakowały.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w średnią kostkę i smażymy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy bo pozbyć się tłuszczu. Ser żółty zetrzeć na tarce (duże oczka)

  2. Pół litra wody zagotować z 2 kostkami, gdy już woda zacznie wrzeć do odmierzonej kaszy wlać pozostałe 2 szklanki wody, wymieszać można dodać wrzącego bulionu i wlać do gotującego się wywaru, całość zagotować (ja tak robię by nie powstały kluchy, być może ktoś ma inny sposób) Odstawiamy do wystygnięcia.

  3. Do ostygniętej masy dodać pieczarki, ser, jajka, koperek - wymieszać. Formować kotlety (ja robię to mocząc ręce w wodzie), obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (4)

babciaaneczka 19 czerwca 2012
Ciekawy przepis na jarskie danie, można też zamiast manny dać drobniutką kukurydzianą. Do wypróbowania.... Czytaj całość »
Ciekawy przepis na jarskie danie, można też zamiast manny dać drobniutką kukurydzianą. Do wypróbowania. Pozdrawiam.
jagoda114 19 czerwca 2012
Ciekawa jestem smaku tych kotlecików i chętnie wypróbuję:)
martaszczecin 24 czerwca 2012
Beznadzieja, dziś rodzina bez obiadu, bo według tego przepisu wychodzi papka na oleju, nie polecam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki