Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,chrupiące o ciekawym i pysznym smaku. Serdecznie polecam:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Kapustę odsączyć z nadmiaru soku,dać do garnka nalać wodę i gotować 40min.Odcedzić i zimną odcisnąć z nadmiaru wody. Osobno na patelni zrumienić cebulę i boczek pokrojone w kostkę. Kaszę bulgur ugotować i wystudzić.Dać do miski,dodać drobno pokrojoną kapustę wystudzoną cebulę z boczkiem,jajka,kminek,pieprz i sól do smaku. Masę dobrze wyrobić.Mokrymi rękoma formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Ostrożnie obracać ponieważ kotlety są delikatne ,żeby nam się nie rozpadły. Po usmażeniu dać na ręcznik papierowy by obciekły z nadmiaru tłuszczu. Można podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Smacznego życzę!