Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na ziemniaki i kapustę która wzmacnia odporność ;) Życzę smacznego !
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 139
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 139
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki obrać, dokładnie opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu zemleć. Kapustę odcisnąć z nadmiaru płynu i drobno posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z kminkiem.
Szczypiorek opłukać , osuszyć i posiekać. Podsmażyć na reszcie masła.
Do ziemniaków dodać kapustę kiszoną , szczypiorek , jajka , mąkę , bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformować kotlety. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.