Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z kaszy kuskus i serka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Składniki
Kaszę kuskus wsypuję do miski i zalewam osolonym wrzątkiem. Odstawiam (pod przykryciem) na 5 min, żeby spęczniała.
Marchew myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
Gdy kasza wystygnie, dodaję do niej marchew, serek śmietankowy i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem.
Dłonią formuję małe, płaskie kotleciki i smażę je na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
30 min • Porcja 295 kcal • Przepis na 3-4 porcje.
Tylko 1,40 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie