Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z karkówki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Każdy lekko rozbij z obu stron. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z solą. Każdy kawałek mięsa natrzyj solą z czosnkiem, posyp majerankiem i pieprzem, ułóż w misce, zalej olejem, przykryj folią i odstaw na godzinę do lodówki. Dzięki marynacie mięso będzie bardziej soczyste.
Na patelnię wylej olej (może być ten z marynaty), rozgrzej go, kładź na nim kotlety i smaż z każdej strony przez około 8 minut. Podawaj z leczo.
CZAS: 25 minutŹródło: Dobry Tydzień