Kotlety z kapusty w sosie pomidorowym

Kotlety z kapusty w sosie pomidorowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
pyszne, zachęcam do wypróbowania

Składniki

  • kapusta biała 1/2 główki
  • pieczarki
  • cebula
  • marchew
  • seler kawałek
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej, kasza manna
  • sól, pieprz, sos sojowy, jarzynka
  • sos: cebula
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidory 1-2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • mąka

Przygotowanie

  1. 1. kapustę drobno posiekać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odcisnąć, wystudzić,
    2. marchew i selera obrać, zetrzeć na grubej tarce, cebule i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać warzywa oraz umyte, posiekane pieczarki, dusić do miękkości, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym,
    3. wymieszać kapustę z pieczarkami, dodać jajko oraz 2 łyżki kaszy manny, odstawić do napęcznienia, doprawić do smaku,
    4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,
    5. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory pomidory, dusić do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy, sos zagęścić mąką, zmiksować, doprawić,
    6. kotlety polać sosem,



    smacznego

Komentarze do przepisu (2)

JoAnkaW 13 maja 2019
Muszę wypróbować. Ciekawy przepis.
asia67 14 maja 2019
zachęcam :)
Składniki
  • kapusta biała 1/2 główki
  • pieczarki
  • cebula
  • marchew
  • seler kawałek
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej, kasza manna
  • sól, pieprz, sos sojowy, jarzynka
  • sos: cebula
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidory 1-2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • mąka
Składniki