Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kapusty i mięsa mielonego"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9999
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9999
Składniki
Kapustę umyć, drobno poszatkować i lekko posolić. Odstawić na około 2 godziny, aby puściła sok. Cebulę przesmażyć na oleju. Kapustę odcisnąć, wymieszać z mięsem, 1 jajkiem, kaszą, cebulą oraz przyprawami.
Uformować kotlety, obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć krótko na silnym ogniu z obu stron, potem przykryć i trzymać na wolnym ogniu, aż „dojdą” w środku.
Kotlety można podawać z piure ziemniaczanym i marchewką albo podlać śmietaną, posypać żółtym serem i zapiec.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium