Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kapuścianym farszem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Precle pokrusz. Cebulę obierz, posiekaj. 5 dag boczku pokrój w kostkę, a resztę w paseczki. Majeranek opłucz, osusz, oderwij listki, trochę odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w osolonej wodzie.
Rozgrzej łyżkę oleju, zrumień na nim kostki boczku i cebulę. Dodaj kapustę oraz posiekany majeranek. Chwilę podsmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.
Szynkę opłucz, osusz, rozbij. Mięso posyp solą i pieprzem. Rozłóż na nim kapuściany farsz. Kotlety złóż na pół. Oprósz mąką. Panieruj w roztrzepanych jajkach i okruszkach.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż kotlety. Smaż je na złoty kolor przez 6-8 minut. Miękkie ziemniaki odcedź, osącz, utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołowa. Paseczki boczku zrumień na pozostałym oleju.
Kotlety oraz piure ziemniaczane wyłóż na talerze. Posyp zrumienionymi paseczkami boczku. Przed podaniem danie udekoruj odłożonym majerankiem.
ok. 40 minut. 1 porcja 910 kcalŹródło: Tina