Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety warzywne. Wystarczy do nich dodać surówkę i jest świetny obiad. Z podanych proporcji powinno wyjść 10-12 kotletów.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 246
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 18
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 246
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 18
Składniki
Marchewki obrać. Kalafior podzielić na różyczki. Obydwa warzywa ugotować w osolonej wodzie. Cebule, papryczki, czosnek drobno pokroić i poddusić na oleju. Ugotowany kalafior i marchewki zmiażdżyć ubijakiem do ziemniaków. Dodać jajka, przyprawy, warzywa podduszone na oleju, pokrojoną natkę pietruszki i jedną szklankę otrąb. Wyrobić masę. Formować kotlety. Obtaczać w otrębach i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z wybraną surówką. U mnie była z cukinii, marchewki i jabłka. Można dodać jeszcze jakiś sos np. czosnkowy. Nie jest to jednak konieczne.