Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste ale bezmięsne kotlety mielone tym razem z kalafiora połączonego z cukinią. Wyszły pyszne i też szybko zniknęły ze stołu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kalafiora oczyścić, podzielić na cząstki i ugotować w osolonej wodzie, uważając żeby zbytnio nie rozgotować. Po ugotowaniu odcedzić i odsączyć na sicie następnie pognieść tłuczkiem do ziemniaków na purée. Cukinię obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zasolić lekko i odstawić na 20 minut, jak puści sok odcisnąć w dłoniach i dodać do kalafiora. Dodać również posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki, bułkę tartą oraz jajko. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Wszystko razem wymieszać. Formować kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania, ale bardzo fajnie smakują jako samodzielna przekąska. Nadają się również na posiłek do pracy.
Kotleciki gotowe do smażenia.