Kotlety z kalafiora i brokuła

Kotlety z kalafiora i brokuła
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Izabela77
Propozycja koletów w innym wydaniu, brokół z kalafiorem i mozzarellą zachwyci najbardziej wybredne gusta.

Składniki

  • 1/2 brokuła
  • 1/2 kalafiora
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 jajko
  • 150 g wędzonego boczku
  • zielona pietruszka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kalafior i brokuł gotujemy w posolonej wodzie tak by sie nie rozgotowały. Po ugotowaniu i ostudzeniu ugniatamy delikatnie tłuczkiem do ziemniaków, by zostały widoczne różyczki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ser trzemy na tarce o gróbych oczkach, dodajemy do ubitych warzyw. Ostudzony boczek, jajko i około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.

Komentarze do przepisu (6)

Agnees86 12 listopada 2013
Hmmm brzmi i wygląda pysznie :) dodajesz mozarellę tę w zalewie?
ekonto 18 listopada 2013
będzie lepiej smakować jak zamiast "Ser trzemy na tarce o gróbych oczkach" - zetrzemy ten ser na tarce... Czytaj całość »
będzie lepiej smakować jak zamiast "Ser trzemy na tarce o gróbych oczkach" - zetrzemy ten ser na tarce o grubych oczkach.
basia 18 listopada 2013
te kotlety to sam tłuszcz-nie polecam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 brokuła
  • 1/2 kalafiora
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 jajko
  • 150 g wędzonego boczku
  • zielona pietruszka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
Składniki