Kotlety z kalafiora, aromatyczne i chrupiące.

Kotlety z kalafiora, aromatyczne i chrupiące.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Kotlety z kalafiora z serem żółtym, koperkiem, panierowane w bułce tartej są chrupiące, a w środku bardzo delikatne i aromatyczne. Super pomysł na szybki i smaczny obiad lub przekąskę. Smacznego !!!

Składniki

  • Kalafior 500 g.
  • Ser żółty 3 plasterki.
  • Jajko 1 szt.
  • koper 1 pęczek.
  • Czosnek granulowany 1/2 łyżeczki.
  • Bułka tarta ok 200 g.
  • Olej do smażenia.
  • Sół do smaku.
  • Pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy go i studzimy, następnie rozgniatamy i dodajemy kolejno:
    Czosnek, posiekany koperek, pokrojony w drobną kostkę ser żółty, jajko, sól, pieprz i bułkę tartą aby zagęścić masę.
    Kolejny krok to formowanie kotletów i panierowanie w bułce tartej.
    Następnie rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy z obu stron na złoty kolor.
    Gotowe !!!

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 10 października
Pyszne kotleciki :)
Składniki
  • Kalafior 500 g.
  • Ser żółty 3 plasterki.
  • Jajko 1 szt.
  • koper 1 pęczek.
  • Czosnek granulowany 1/2 łyżeczki.
  • Bułka tarta ok 200 g.
  • Olej do smażenia.
  • Sół do smaku.
  • Pieprz do smaku.
Składniki