kotlety z kalafiora

kotlety z kalafiora
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulaa
smaczne

Składniki

  • Kalafior, 1 większy
  • czosnek, 2 zabki
  • koperek, pól peczka
  • bułka tarta, jajko
  • ser zołty, 2-3 plastry
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotować kalafior, przestudzić, zmielić

  2. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, koperek, 1 jajko, bułkę tarta tak aby masa nadawała sie do ulepienia kotlecików, sól, pieprz

  3. Gotowe kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na zloty kolor. Ja podaję je z sosem czosnkowym przygotowanym z jogurtu greckiego.

  4. Smacznego!!

Komentarze do przepisu (11)

majaxx 24 czerwca 2009
a ser żółty jest do czego?
w składnikach jest podany a w opisie przygotowania już go brak???
ewulka55 24 czerwca 2009
ser żółty kroję w drobną kosteczke i dodaję do kotletów, aby po usmażeniu nie rozpadały się
RENIA730 24 czerwca 2009
W taki sam sposób robi się kotlety z kapusty. Kalafior i kapusta mają podobny smak, ale wydaje mi się, że... Czytaj całość »
W taki sam sposób robi się kotlety z kapusty. Kalafior i kapusta mają podobny smak, ale wydaje mi się, że kapusta zawiera mniej wody, co ułatwia lepienie kotlecików. Kapusta "lubi" cebulę - ja korzystam z gotowej smażonej jaką kupuje się w sklepie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kalafior, 1 większy
  • czosnek, 2 zabki
  • koperek, pól peczka
  • bułka tarta, jajko
  • ser zołty, 2-3 plastry
  • sól, pieprz
Składniki