Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, bardzo łatwe w przygotowaniu
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 48
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 48
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Pognieść tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, jajka i kilka łyżek bułki tartej. Ciasto nie powinno być za rzadkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować kotleciki i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.