Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
korzystajmy z lata i bogactwa świeżych warzyw

Składniki

  • kalafior 1 szt
  • ziarenka smaku 1 łyżka
  • jajko 1-2
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. 1. kalafiora umyć, pokroic na 1-1,5 cm plastry ( ze środka wychodzą ładne, z brzegu rozsypuja sie ale na smak to nie wpływa), zagotować wodę z 1 łyżka vegety lub ziarenek smaku, włożyć delikatnie kalafiora, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody, osączyć, wystudzić,
    2. jajko roztrzepać z solą i pieprzem,
    3. plastry kalafiore moczyć w jajku, obtaczać w bułce tartej, smazyć na rumiano,



    smacznego

Składniki
  • kalafior 1 szt
  • ziarenka smaku 1 łyżka
  • jajko 1-2
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz
Składniki