kotlety z jajek i sera żółtego

Przepis dnia 2015-02-15
kotlety z jajek i sera żółtego
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewaaa
Przepyszne, tanie i szybkie, wraz z zdecydowaną w smaku surówką, będą stanowiły świetny obiad dla całej rodzinki :) Składniki na 8 - 9 sztuk.

Składniki

  • 10 ugotowanych na twardo jajek (wielkość M), 2 surowe jaja (M)
  • 200 gramów drobno startego sera żółtego (użyłam edamskiego)
  • pęczek szczypiorku, 1/4 łyżeczki soli
  • 1/5 - 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 2 kopiaste łyżki tartej bułki
  • dodatkowo: około 1/3 szklanki tartej bułki do panierowania

Przygotowanie

  1. Jaja i szczypiorek posiekać, wsypać do miski wraz z serem żółtym.

  2. Dodać przyprawy, 2 surowe jaja i tartą bułkę, wszystko dobrze wymieszać.

    Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w pozostałej tartej bułce.

  3. Smażyć na złoto (pod przykryciem) na niewielkim ogniu z obu stron.
    Podawać z ulubioną surówką lub sałatką.

Komentarze do przepisu (15)

renka 10 lutego 2015
Robiłam w piątek na obiad,dodałam jeszcze kilka pieczarek i łyżeczkę musztardy, są b.smaczne (nie żałować... Czytaj całość »
Robiłam w piątek na obiad,dodałam jeszcze kilka pieczarek i łyżeczkę musztardy, są b.smaczne (nie żałować pieprzu)-)))
GREGORHSPEED 10 lutego 2015
MMM! Przepysznie wyglądają :)
ziembulka 10 lutego 2015
pysznie się zapowiada:) muszę wypróbować koniecznie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 10 ugotowanych na twardo jajek (wielkość M), 2 surowe jaja (M)
  • 200 gramów drobno startego sera żółtego (użyłam edamskiego)
  • pęczek szczypiorku, 1/4 łyżeczki soli
  • 1/5 - 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 2 kopiaste łyżki tartej bułki
  • dodatkowo: około 1/3 szklanki tartej bułki do panierowania
Składniki