Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z jajek i pieczarek"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9959
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9959
Składniki
Dziewięć jajek gotujemy na twardo. Cebulę i pieczarki obieramy. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę smażymy na odrobinie tłuszczu, dorzucamy pieczarki, przesmażamy.
Kajzerkę moczymy w szklance mleka.
Ugotowane na twardo jajka, pieczarki i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodajemy surowe jajko i odciśniętą z mleka bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy trochę bułki tartej. Formujemy kotlety, panierujemy w bułce, smażymy z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 2,60 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 296 kcal. Białko 12 g/Tłuszcz 27 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia