Kotlety z jajek

Kotlety z jajek
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: joagula
Bardzo proste, a jakie pyszne :)

Składniki

  • 8-9, jajek ugotowanych na twardo
  • 1, jajko surowe
  • bułka namoczona w wodzie lub mleku
  • sól, pieprz
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Jajka drobno posiekać lub wraz z odciśniętą bułką przepuścić przez praskę. Wymieszać z surowym jajkiem i przyprawami. Gdyby było za rzadkie można dosypać trochę bułki tartej. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i piec na oleju.

Komentarze do przepisu (20)

Konto usunięte 05 kwietnia 2011
no fajne coś dla mnie.
babciaaneczka 05 kwietnia 2011
Często latem robię kotlety z jajek, ale dodaję do nich
moc zieleniny /koperek. szczypiorek, natka/, mają
wtedy... Czytaj całość »
Często latem robię kotlety z jajek, ale dodaję do nich
moc zieleniny /koperek. szczypiorek, natka/, mają
wtedy cudowny zapach świetny smak i kolorystycznie
są bardzo "wesołe". Spróbuj, pozdrawiam.
Konto usunięte 05 kwietnia 2011
Uwielbiam je!!!
W sumie to zapomnialam o nich...kiedys chcialam robic jajka w sosie chrzanowym i sie okazalo,ze... Czytaj całość »
Uwielbiam je!!!
W sumie to zapomnialam o nich...kiedys chcialam robic jajka w sosie chrzanowym i sie okazalo,ze chrzanu nie ma,a jajek nagotowalam juz...wtedy przypomnilam sobie o tym daniu-robila takie moja babcia.
Mozna dodac zielenine jak ktos lubi,ale niekoniecznie jesli sa bez dodatkow maja tez swoj urok.Co kto woli.
Ale danie pyszne,proste i tanie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8-9, jajek ugotowanych na twardo
  • 1, jajko surowe
  • bułka namoczona w wodzie lub mleku
  • sól, pieprz
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki