Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z jabłkiem i serem"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 28
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7194
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 28
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7194
Składniki
Kotlety schabowe umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajko roztrzep. Kotlety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce. Ułóż na rozgrzanym oleju, usmaż z obydwu stron.
Pod koniec smażenia na każdym kotlecie połóż starte jabłko, przykryj plastrem sera. Smaż, aż ser się rozpuści. Kotlety podawaj z ziemniaczano-marchewkowym purée.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie