Kotlety z grzybów i ryżu

Kotlety z grzybów i ryżu
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
uwielbiam grzyby w każdej postaci, w tym sezonie jest ich całe mnóstwo, można więc pozwolic sobie na tworzenie nowych potraw

Składniki

  • świeże grzyby (maślaki, podgrzybki) ok 70 dag
  • ryż gotowany 1/2 torebki
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz,
  • olej

Przygotowanie

  1. 1. grzyby gotować w lekko osolonej wodzie ok 20 min, wyłożyć na sitko (najlepiej zostawić na cała noc, zeby dobrze odciekły z wody), zmielić w maszynce na sredniej siatce,
    2. grzyby wymieszać z ryżem, posiekaną cebulą oraz 1-2 łyzkami tartej bułki, doprawić solą i pieprzem,
    3. formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smazyć na rozgrzanym oleju, ja podałam już tylko z surówką,




    smacznego

Składniki
  • świeże grzyby (maślaki, podgrzybki) ok 70 dag
  • ryż gotowany 1/2 torebki
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz,
  • olej
Składniki