Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Składniki
Przebrane i umyte grzyby zalać zimną wodą i gotować 10 minut. Po ugotowaniu odcisnąć nadmiar wody i zmielić w maszynce.
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na odrobinie oleju, dodać do zmielonych grzybów.
Dodać bułkę tartą, jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić gładką masę.
Formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.