Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują nie gorzej niż kotlety mielone.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 137
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 141
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 137
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 141
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce (za skórką, bez pestek) i zostawić aż puści sok.
Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą tak aby poziom wody przekraczał o 1 cm poziom kaszy. Odczekać aż wystygnie.
Cukinię włożyć do miski (jeśli pojawił się sok to go odlać). Do cukinii zetrzeć marchew. Dodać drobno posiekany czosnek, 3 łyżki bułki tartej i kaszę kuskus. Dobrze wymieszać. Dodać jajko doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania. Wyrobić dokładnie masę.
Uformować z masy kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Patelnie rozgrzać z olejem, położyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Można podawać z ziemniakami i sałatą, a także same polane sosem lub jogurtem naturalnym. SMACZNEGO!