Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z cukinii i pieczarek – polecam gorąco :)
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 398
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 398
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przekładamy ją na sito, solimy i pozostawiamy na około 20 minut, tak aby puściła sok.
W tym czasie drobno kroimy cebulę, pieczarki i koperek. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy do miękkości.
Do odciśniętej i odsączonej cukinii dodajemy pieczarki z cebulką, curry, sól, pieprz, mąkę, koperek. Wbijamy też jajko.
Wszystko dobrze mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy je na łyżce oleju z obu stron na złoto – na małym ogniu. Smacznego!!!