Kotlety z ciecierzycy i szpinaku

Kotlety z ciecierzycy i szpinaku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Już same są smaczne i sycące, a z dodatkiem warzyw to właściwie cały obiad. Polecam.

Składniki

  • 1 szkl. suchej ciecierzycy
  • 15 kulek mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w nowej wodzie. Następnie wodę odlać i zblendować. Cebulę drobno pokroić. Poddusić ją na oleju ze startym czosnkiem i rozmrożonym szpinakiem. Zawartość patelni dać do naczynia ze zblendowaną ciecierzycą. Wbić jajko. Dodać przyprawy. Wyrobić całą masę. Uformować kotleciki. Nie trzeba dodawać bułki tartej - kotleciki świetnie się kleją. Smażyć na oleju z dwóch stron.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 19 kwietnia
Pyszności:)
fafiatko 19 kwietnia
Pychota! szpinak musial dodac im charakteru!
kucharka-amatorka 19 kwietnia
Dziękuję.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szkl. suchej ciecierzycy
  • 15 kulek mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Składniki