Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z ciecierzycy i pieczarek to alternatywa dla kotletów z mięsa podawanych do ziemniaków, z sosem lub w bułce.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 81
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 81
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Składniki
1. Cebulę, pora podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone drobno pieczarki. Odrobinę solimy, aby z pieczarek szybciej odparowała woda. 2. Ugotowaną ciecierzycę przekładamy do kielicha blendera i miksujemy na jednolitą konsystencję. Dodajemy odrobinę wody. 3. Zmiksowaną ciecierzyce przekładamy do miski i dodajemy podsmażone warzywa. 4. Dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. 5. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oregano, wędzoną papryką oraz kurkumą. 6. Możemy doprawić kuminem. 7. Mieszamy wszystko dokładnie i formujemy masę w kształt kotletów, obtaczamy bułką tartą i smażymy na patelni.