Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mogą zastąpić mięso w obiadowym daniu. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe mielone. Z podanych proporcji powinno wyjść 10- 12 kotletów.
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 128
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6931
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 128
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6931
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować. Następnie przestudzić i zmiksować przy pomocy blendera. Pieczarki obrać, pokroić, zeszklić na oleju z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Do ciecierzycy dodać, pieczarki, cebulę, czosnek, bułkę, jajka, natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszać masę. Formować kotlety i obtaczać w otrębach. Następnie usmażyć na oleju z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i surówką.