Kotlety z boczniaków, coś wspaniałego :-)

Kotlety z boczniaków, coś wspaniałego :-)
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Dzisiaj polecam kotlety z boczniaków, idealne na obiad czy kolację, super smakują również na zimno. Smak i zdrowie w jednym :-) Smacznego !!!

Składniki

  • Boczniaki 250 g.
  • Jajka 2 szt.
  • śmietana 18 % 1 łyżka stołowa.
  • Koper 1/2 pęczka.
  • Papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki do herbaty.
  • Bułka tarta do panierowania.
  • Czosnek mały ząbek.
  • Olej do smażenia.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Boczniaki należy oczyścić i delikatnie opłukać, a następnie osuszyć, przygotujcie sobie deskę do krojenia, folię i tłuczek. Boczniaki delikatnie rozbijamy tłuczkiem tak aby były bardziej płaskie.

  2. Jajko mieszamy ze śmietaną, posiekanym koprem, papryką, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem.

    Grzyby mamy gotowe i możemy zacząć je panierować, kolejno maczamy w jajku, a potem w bułce z dwóch stron.

    Rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej kolejno kotlety z boczniaków, smażymy z dwóch stron na złoty kolor.

    Gotowe !!!

    Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 09 stycznia
Uwielbiam :)
Składniki
  • Boczniaki 250 g.
  • Jajka 2 szt.
  • śmietana 18 % 1 łyżka stołowa.
  • Koper 1/2 pęczka.
  • Papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki do herbaty.
  • Bułka tarta do panierowania.
  • Czosnek mały ząbek.
  • Olej do smażenia.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
Składniki