Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wieprzowe z szynką i żółtym serem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4546
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 855
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4546
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 855
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Na każdym kawałku kładziemy po jednym plastrze szynki i żółtego sera, a następnie składamy na pół. Brzegi lekko zbijamy tłuczkiem, by dobrze przylegały do siebie.
Na talerzu mieszamy mąkę z solą i pieprzem. Jajko miksujemy ze śmietaną. Kotlety panierujemy najpierw w mące, potem w śmietanie z jajkiem, a na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy na nim obustronnie kotlety, przenosimy do naczynia żaroodpornego i na kilka minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120oC.
Mięso podajemy np. z pieczarkami duszonymi na maśle, konfiturą żurawinową do mięs albo z pikantną sałatką z różnokolorowej papryki i pomidorów.
Schab można też serwować ze słodkimi owocami, na przykład z ananasem lub brzoskwiniami z puszki.Źródło: Rewia