Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na niedzielny obiad.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, obsuszyć, posolić, lekko rozbić tłuczkiem i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Obsmażone kotlety wyjąć , a na tym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę. Następnie podlać wodą, wsypać paprykę, sól do smaku, zagotować i przelać do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu z cebulą a na warstwie ziemniaków ułożyć podsmażone mięso i udusić do miękkości. Pod koniec duszenia zalać lekko posoloną śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoty kolor, podawać w naczyniu.