Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z pozoru banalne, ale bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Można użyć kotletów z karkówki, szynki lub schabu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Kotlety należy przyprawić z dwóch stron solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzewamy dobrze smalec i smażymy z dwóch stron do ladnego zrumienienia. Potem przekładamy na talerz.
Na tą samą patelnię wrzucamy łyżkę masła i podsmażamy do zezłocenia. Doprawiamy pieprzem i solą. Potem zdejmujemy i wrzucamy cebule gdy się zeszkli dodajemy zioła, pieprz oraz sól. Potem zdejmujemy i na maśle przesmazamy por a gdy ładnie zmięknie dodajemy posiekany czosnek.
Gdy wszystko mamy przesmażone, na patelni robimy zasmażkę z łyżki masła i mąki, gdy się zrumieni dodajemy troche wody i mieszamy żeby ładnie się rozprowadzilo. Potem dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia żeby zgęstniało. Gdy sos zrobi się zawiesisty, dodajmy pieczarki oraz przesmażone warzywa, wkładamy kotlety do sosu i dusimy około 10-15 min. Danie jest gotowe. Ja podaję te kotlety z surówką oraz kasza jęczmienną. Smacznego!:)