Kotlety w muszelkach

Kotlety w muszelkach
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej+ do panierki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Bułka tarta do panierki
  • 250 g makaronu muszelki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

Przygotowanie

  1. 1. Makaron muszelki gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy.

  2. 3. Gotowym farszem napełniamy muszelki i każde dwie muszelki razem łączymy.

  3. 4. Panierujemy w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.
    5. Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony.

  4. 6. Kotlety gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Insignificant 07 maja
Cudny pomysł! Na pewno są przepyszne, więc zapisuję do wypróbowania i pozdrawiam. :)
KORAL 07 maja
Fajny pomysł :)
Nevermore 07 maja
Betka, jak Ty człowiek zaskakujesz ;) Myślałem, że już wszystko wiem, ale się myliłem ;p
SUPER przepis,... Czytaj całość »
Betka, jak Ty człowiek zaskakujesz ;) Myślałem, że już wszystko wiem, ale się myliłem ;p
SUPER przepis, biorę do pamięci i zrobienia :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej+ do panierki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Bułka tarta do panierki
  • 250 g makaronu muszelki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
Składniki