kotlety twarogowe z cukinią

Przepis dnia 2021-08-24
kotlety twarogowe z cukinią
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agafia
Proste jarskie danie. Można podać z surówką lub kwaśną śmietaną.

Składniki

  • twaróg - 250 g
  • cukinia - 2 szt
  • jajko - 1 szt
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • bułka tarta - pół szklanki
  • posiekany koperek - 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania kotletów

Przygotowanie

  1. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać rozdrobniony widelcem twaróg i jajko, wymieszać. Do masy wsypać mąkę, bułkę tartą i posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

  2. Z masy formować okrągłe kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.

Składniki
  • twaróg - 250 g
  • cukinia - 2 szt
  • jajko - 1 szt
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • bułka tarta - pół szklanki
  • posiekany koperek - 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania kotletów
Składniki