Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli siekiera ma spełnić swoje zadanie – musi być ostra. Tak samo jest z kotletami, które przygotowaliśmy dla miłośników pikantnych przypraw.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4680
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 870
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4680
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 870
Składniki
Mięso umyj, osusz, a następnie podziel na kotlety o grubości około 1 cm. Każdy z nich posól, popieprz, oprósz majerankiem i papryką słodką w proszku. Na patelni rozgrzej olej. Z każdej strony tylko podsmaż chwilę schab, przełóż go do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obierz i posiekaj drobno. Zeszklij na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Przełóż do miseczki. Dodaj obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj.
Majonez, ketchup i musztardę wymieszaj. Dodaj odrobinę soku z cytryny, posól i popieprz. Wymieszaj składniki.
Na każdy kawałek kotleta wyłóż sos, a na niego farsz z cebulą i czosnkiem. Posyp tartym serem.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Piecz kotlety przez około 10-15 minut aż ser się rozpuści.