Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracę zacznij od umycia i osuszenia mięsa drobiowego. Następnie pokrój pierś na paski o grubości ok. 1-2 cm, po czym natrzyj solą (ostrożnie, ponieważ wędzony boczek jest słony) i czarnym pieprzem. Każdy kawałek fileta posmaruj odrobiną musztardy i zawiń jednym lub dwoma plasterkami boczku. Połóż roladki zawinięciem do dołu, aby się nie rozpadały.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13219
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 91
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13219
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 91
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Składniki
Pracę zacznij od umycia i osuszenia mięsa drobiowego. Następnie pokrój pierś na paski o grubości ok. 1-2 cm, po czym natrzyj solą (ostrożnie, ponieważ wędzony boczek jest słony) i czarnym pieprzem. Każdy kawałek fileta posmaruj odrobiną musztardy i zawiń jednym lub dwoma plasterkami boczku. Połóż roladki zawinięciem do dołu, aby się nie rozpadały.
Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzej oliwę i masło. Dorzuć gałązkę rozmarynu i 2 ząbki czosnku. Podgrzewaj, aż masło się rozpuści. Przełóż kotlety na patelnię i smaż ze wszystkich stron. Gdy czosnek lub/i rozmaryn zacznie się palić, zdejmij go z patelni. W przeciwnym razie roladki mogą być gorzkie.
Przekładaj kotlety bezpośrednio z patelni na talerz, dołóż ulubione dodatki i podawaj jako danie obiadowe. Ostudzone kotlety senatorskie pokrój ukośnie w paski, nadziej na wykałaczki z korniszonem, oliwką oraz marynowaną pieczarką i podawaj jako przystawka na zimnym bufecie.