Kotlety schabowe z selerem i ananasem

Kotlety schabowe z selerem i ananasem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ciekawa propozycja nie tylko na niedzielny obiad. Kotlety przygotowane w ten sposób mają bardzo oryginalny, słodkawy smak.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso lekko rozbij. Posól i popieprz z każdej strony. Panieruj w mące i smaż z każdej strony na złoty kolor. Kotlety umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Majonez połącz dokładnie z ketchupem. Wyłóż na każdego kotleta łyżce masy. Seler odsącz z zalewy. Wyłóż na mięso. Każdy plaster ananasa podziel na 4 części. Przykryj mięso. Na wierzch każdego kotleta wyłóż po plastrze sera. Piecz w 180 stopniach C do czasu aż ser się roztopi.

Składniki
Składniki