Kotlety schabowe z pieczarkami i serem

Kotlety schabowe z pieczarkami i serem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Moja ulubiona odmiana kotletów,plus młode ziemniaczki i mizeria,pycha:)

Składniki

  • kotlety schabowe, kilka
  • ser żółty, kilka plastrów
  • pieczarki, 40 dkg
  • jajko
  • Bułka tarta
  • sól,pieprz
  • zioła prowansalskie lub majeranek

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy dość cienko.Pieczarki dusimy na oleju,doprawiamy solą i pieprzem.Kotlety solimy,posypujemy pieprzem i ziołami.Duże kotlety rolujemy:pieczarki+plasterek sera kładziemy,rolujemy.Obtaczamy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju,najpierw połączeniem do dołu-wtedy nie trzeba spinać.Mniejsze kotlety nadziewamy pieczarkami,serem,składamy na pół robiąc kieszonkę,smarujemy brzegi jajkiem i bułką tartą,panierujemy jajkiem i bułką,smażymy.

Składniki
  • kotlety schabowe, kilka
  • ser żółty, kilka plastrów
  • pieczarki, 40 dkg
  • jajko
  • Bułka tarta
  • sól,pieprz
  • zioła prowansalskie lub majeranek
Składniki