kotlety schabowe pod pierzynką

kotlety schabowe pod pierzynką
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gvlba
tradycyjne kotlety schabowe w innym wydaniu

Składniki

  • kotlety schabowe, 4
  • pieczarki, 30 dag
  • ser żółty, 30 dag
  • cebula, 1
  • sos sojowy, 3 łyżki
  • czosnek, 3 ząbki

Przygotowanie

  1. Kotlety roznijamy tłuczkiem,solimy,pieprzymy,nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i smarujemy sosem sojowym.Tak przygotowane kotlety odstawiamy do lodowki na ok 30 min.W tym czasie kroimy pieczarki,najlepiej w paski a cebulke w piórka,wszystko razem podsmazamy dodajac odrobine soli i pieprzu do smaku.Kotlety podsmażamy na patelni a nastepnie przekładamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem,na wierzch kotletow układamy pieczarki z cebulka i posypujemy startym zółtym serem.Piekarnik nagrzewamy do 200 C i zapiekamy do momętu az ser sie nie roztopi.

Komentarze do przepisu (2)

juzef007 17 lutego 2009
Lubię takie zestawiki więc skorzystam przy najbliższej okazji
LIDECZKA 22 lutego 2009
Witam! Ponieważ z jakiś powodów nie mogę wysłac wiadomości więc tą drogą odpowiadam na komentarz do... Czytaj całość »
Witam! Ponieważ z jakiś powodów nie mogę wysłac wiadomości więc tą drogą odpowiadam na komentarz do przepisu: banany w cieście kokosowym. To danie robię w każdą sobotę i niedzielę, właśnie na śniadanie, mojemu dziecku, bo je uwielbia. By może według dietetyków banan nie jest najlepszy o tej porze dnia ale wszystko zależy od smaku.
Pozdrawiam
Składniki
  • kotlety schabowe, 4
  • pieczarki, 30 dag
  • ser żółty, 30 dag
  • cebula, 1
  • sos sojowy, 3 łyżki
  • czosnek, 3 ząbki
Składniki