Kotlety schabowe po amerykańsku

Kotlety schabowe po amerykańsku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Soczyste i aromatyczne kotlety

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 4 łyżki ketchupu (u mnie pudliszki)
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno posiekałem ,wymieszałem z oliwą ,ketchupem ,solą oraz pieprzem. Kotlety lekko rozbiłem ,wymieszałem z pastą cebulowo-ketchupową. Wstawiłem do lodówki na 15 min. W tym czasie rozgrzałem patelnię grillową. Kotlety smażyłem po kilka min z każdej strony.

Komentarze do przepisu (19)

Konto usunięte 18 marca 2014
Cholewcia ale on apetyczny.Masz więcej bo jednego zabiorę,albo chociaż połowę.
ggosienka68 18 marca 2014
Całkiem ,całkiem to połączenie amerykańskich schaboszczaków z poznańska sałatką...Zdjęcie cudne !!! czuć... Czytaj całość »
Całkiem ,całkiem to połączenie amerykańskich schaboszczaków z poznańska sałatką...Zdjęcie cudne !!! czuć smak i aromat :D
Konto usunięte 18 marca 2014
fajny kotlet, ale czemu po amerykańsku?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 kotlety schabowe
  • 4 łyżki ketchupu (u mnie pudliszki)
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól ,pieprz
Składniki