Kotlety schabowe nadziewane marchewką i porem

Kotlety schabowe nadziewane marchewką i porem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kuchniana5
Dzisiaj zachęcam Was do przyrządzenia kotletów schabowych nadziewanych marchewką i porem. Kotlety takie robiła pani Ewa Wachowicz w swoim programie kulinarnym, tylko nadziewała piersi kurczaka. Kotlety takie są pysznym dodatkiem do obiadu, farsz jest bardzo dobry, przygotowanie kotletów bardzo proste i szybkie, polecam!

Składniki

  • 8 plastrów schabu
  • 6-7 marchewek
  • połowa pora
  • sól, pieprz
  • mąka krupczatka
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Pora umyć, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić marchewkę. Gdy zacznie robić się miękka, wrzucić pora, następnie warzywa dusić do miękkości, pod koniec doprawić solą i pieprzem.


    Każdy plaster mięsa rozbić dość mocno, doprawić solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta położyć 1 czubatą łyżkę farszu, zwinąć jak roladę, obtaczać kolejno w mące krupczatce, rozbełtanych jajkach i bułce tartej.

  2. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor, odsączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu, podawać z ziemniakami, kluskami. Kotlety smakują również na zimno, np. jako dodatek do kanapek.

    Smacznego !

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 09 kwietnia 2019
Super kotlety, aż mi teraz ślinka leci na ich widok ;) Pycha, to lubią tygrysy :)
kuchniana5 09 kwietnia 2019
Polecam do wypróbowania :-)
pelen_brzuszek 09 kwietnia 2019
coś nowego :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8 plastrów schabu
  • 6-7 marchewek
  • połowa pora
  • sól, pieprz
  • mąka krupczatka
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki