Kotlety schabowe

Przepis dnia 2021-06-20
Kotlety schabowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kate85
Szybki przepis na klasyczne kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej, doprawione solą, mielonym czosnkiem oraz pieprzem.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • pieprz, sól, mielony czosnek
  • smalec do smażenia
  • Panierka do kotletów:
  • mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili
  • 1 jajko + 2 łyżki mleka
  • bułka tarta lub panierka Panko

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem.

  2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor.
    Miłego gotowania!

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 13 czerwca
Wiem jak to smakuje, bo dziś u nas były waśnie takie ;) Co prawda robimy je raz na "ruski rok", ale... Czytaj całość »
Wiem jak to smakuje, bo dziś u nas były waśnie takie ;) Co prawda robimy je raz na "ruski rok", ale wtedy ten smak jest najlepszy. Pychotka, mniami :)
Kate85 13 czerwca
Pyszniutko u Was :D
Nevermore 13 czerwca
U Ciebie też :) Prawie tak samo wyglądały ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 kotlety schabowe
  • pieprz, sól, mielony czosnek
  • smalec do smażenia
  • Panierka do kotletów:
  • mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili
  • 1 jajko + 2 łyżki mleka
  • bułka tarta lub panierka Panko
Składniki