kotlety schabowe

kotlety schabowe
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Tradycyjne. Klasyczne. Minimalistyczne. Nic dodać. Nic ująć.

Składniki

  • 500 g schabu wieprzowego /5 kotletów/
  • mąka pszenna
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • sól
  • masło
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Schab rozbijam młotkiem, solę i odkładam na bok.

  2. Szykuję 3 talerze.
    Na jeden wysypuję mąkę.

  3. Na drugim rozkłócam jaja.

  4. Na trzeci nakładam bułkę tartą.

  5. Na patelni rozgrzewam oliwę i roztapiam masło.
    Każdego kotleta obtaczam kolejno w mące, jaju i bułce.
    Smażę na złoto.

Składniki
  • 500 g schabu wieprzowego /5 kotletów/
  • mąka pszenna
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • sól
  • masło
  • olej rzepakowy
Składniki